Norsk Webhosting
Norskwebhosting.no
NORSKE WEBHOTELL

Annonse
Norskwebhosting.no - Artikkel
Hostinger
Slik vil VR-teknologi endre hvordan vi jobber
VR har kanskje ikke blitt allemannseie enda, men denne spennende teknologien begynner å få innpass innenfor mange forskjellige områder.

I stort kan VR-teknologi benyttes til alt fra vanskelige tekniske arbeidsoppgaver til spennende opplevelser, se litt mer informasjon her om temaet i stort. I fremtiden kan det være at VR-teknologi får en alt større betydning i mange sektorer.

Oppleve fortiden, forstå nåtiden og planlegge fremtiden
Det er mange som driver med forskning rettet mot praktisk bruk av VR, både i Norge og i utlandet. Noen forskere velger å beskrive bruken av VR som tredelt, der VR kan benyttes både til å reise til fortiden og oppleve andre verdener, forstå og utforske nåtiden og dessuten planlegge fremtiden.

Det er kanskje spesielt nye måter å oppleve og utføre arbeidsoppgaver som er relevante for private aktører, sammen med muligheten å bruke VR i forbindelse med design og planlegging.

På noen områder finnes det allerede konkrete løsninger
VR benyttes allerede i vidt forskjellige sammenheng – fra kirurgi til planlegging av kjøkken. Noen av disse mulighetene er også tilgjengelig for vanlige norske forbrukere.

Hjerte- og hjernekirurgi er svært avanserte prosesser, der kirurgene kombinerer mange forskjellige verktøy. Egne roboter er tatt i bruk i forbindelse med ekstra vanskelige operasjoner, noe som gjør det mulig å utføre svært eksakte operasjoner på vanskelige områder.

På mange måter er dette en videreføring av grunnleggende kikkehullteknologi, der kirurgen benytter et vanlig kamera for å se hva som skjer inne i kroppen. VR legger også til rette for at kirurger i fremtiden kan utføre operasjoner fra et helt annet sted i verden.

Planlegging av kjøkken og interiør er et helt annet område der VR allerede benyttes.

Interiørdesignere og arkitekter har lenge brukt avanserte dataverktøy som lager 3D-modeller og filmer, men med VR er det også mulig for både arkitekten, ingeniøren og kunden å faktisk oppleve og utforske et nytt kjøkken, helt bygg eller stort utendørsområde.
© 2016 - 2023, Norskwebhosting.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart - Link bytte