Norsk Webhosting
Norskwebhosting.no
NORSKE WEBHOTELL

Annonse
Norskwebhosting.no - Artikkel
Hostinger
Slik laster du opp bildene dine i skyen på en sikker måte
I dag har mobiltelefonen nesten helt erstattet kompaktkameraets rolle når det gjelder å ta enkle feriebilder. Samtidig finnes det en stor interesse for kameraer av litt høyere kvalitet, og det er mange hobbyfotografer rundt om i Norge. Sikker lagring av bilder er ekstremt viktig, og det betyr i de aller fleste tilfeller skylagring.

De store gigantene dominerer – og er et trygt valg?
For noen år siden var det mulig å lese om en egen norsk standard for trygg lagring av bilder på forbrukerradet.no. Det var sikkert en fin tanke i 2009, men litt over et tiår senere er den ene pilotbedriften avviklet og den andre har en nettside uten sikker overføring. Kanskje var ikke en særnorsk løsning det aller beste?

Selvfølgelig finnes det mange gode argumenter for å bruke mindre eller norske aktører, men til syvende og sist har gigantene som Google, Microsoft eller Amazon et gigantisk fortrinn: kontinuitet.

Selv om Google kanskje er kjent for å starte opp og avvikle tjenester i et raskt tempo, og nylig gjorde endringer i ordningen sin for gratislagring av bilder, er det innlysende at disse aktørene fortsatt vil være på markedet i en eller annen form om 10 eller 20 år.

Bruk automatisk opplasting
Det er mulig å sette opp automatisk opplasting av bilder og annet innhold fra enten en mobiltelefon eller annen enhet. Automatisk sikkerhetskopiering er en helt overlegen løsning sammenlignet med manuelle rutiner.

Det er selvfølgelig også mulig å benytte seg av en ekstra skytjeneste for redundans, i tilfelle du er urolig for at bildene kan bli borte fra serverne til for eksempel Google.

Det er kanskje ikke veldig sannsynlig, men kan gi et ekstra lag av sikkerhet. Pass også på å bruke totrinnsbekreftelse på alle kontoer der du lagrer bilder, og bruk også sunn fornuft som beskyttelse mot phishing-attakker og løsepengevirus.
© 2016 - 2022, Norskwebhosting.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart - Link bytte