Norsk Webhosting
Norskwebhosting.no
NORSKE WEBHOTELL

Annonse
Norskwebhosting.no - Artikkel
Hostinger
Hvilke rettigheter har du når du kjøper dataspill på nett?
Det er ikke alltid like enkelt å forstå hvilke rettigheter du egentlig har når du kjøper et dataspill på nett. Hvis du leser hele avtalen, som du helt sikkert bare klikket deg forbi, står det i de aller fleste tilfeller at du ikke har kjøpt spillet – bare en rett til å spille det.

Dessuten åpner avtalen ofte for at spillet kan legges ned praktisk talt når som helst. Det er helt klart et behov for nye digitale forbrukerrettigheter, noe som EU får på plass i 2021.

Moderne spill er egentlig en tjeneste
Mange moderne spill er bygget opp rundt en flerspillerdel, og dessuten er nye oppdateringer og nedlastbart innhold en sentral del av de fleste spill (se her for å lese mer morsomt stoff om dataspill).

Samtidig som disse elementene kan gjøre spill mer dynamiske og underholdende, så betyr det også at spillet egentlig er en tjeneste. Det har bare en verdi så lenge som produsenten både har servere tilgjengelig for flerspiller og lanserer nytt innhold.

De nye forbrukerrettighetene legger til rette for at garantiperioden for et dataspill ikke kan være kortere enn to år. Det er likevel vanskelig å se for seg hvordan dette skal være gjennomførbart i praksis.

Det vil kanskje være mulig å stille krav til store produsenter som EA og Microsoft, men det blir uansett vanskelig å forlange mer enn den opprinnelige ytelsen ved lanseringen?

Sjekk hvilke rettigheter spillbutikken gir deg – i dag og i fremtiden
Allerede i dag har de store spillbutikkene, som Steam til PC, relativt greie refusjonsmuligheter. Sett deg inn i disse, det er faktisk mulig å angre på bomkjøp av spill.

I fremtiden kan det godt være at denne problemstillingen ikke er relevant lenger, hvis eller når spill hovedsakelig vil distribueres som en ren abonnementstjeneste.

Både Microsoft og Sony har fokus på både strømming, abonnement og rene digitale løsninger i sine nyeste konsoller.
© 2016 - 2023, Norskwebhosting.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart - Link bytte