Norsk Webhosting
Norskwebhosting.no
NORSKE WEBHOTELL

Annonse
Norskwebhosting.no - Artikkel
Hostinger
Tenk på klimaet og miljøet når du skriver ut på papir
Noen ganger kan utfordringene med klimaendringer og forsøpling av miljøet føles overmektige, men det finnes mange små positive grep man kan gjøre i hverdagen. Disse små individuelle tiltakene gjør en forskjell for miljøet her og nå, men bidrar også til økt bevissthet og en mer positiv tilnærming til miljøarbeidet.

Minimer utskriftsmengden, og gjenbruk blekkpatroner
Reduksjon av mengden utskrifter er kanskje det aller enkleste man kan gjøre, men samtidig er det mange nordmenn som allerede lever tilnærmet helt digitalt. Det er sannsynligvis få private utskrifter som bare er et resultat av sløsing, så lenge som man betaler for utskriftene selv.

På arbeidsplasser kan det likevel være en utfordring, men mange selskaper legger nå til rette for å begrense utskriftsmengden ved for å eksempel å stille krav til bekreftelse av utskriften ved selve printeren.

Mange privatpersoner benytter blekkskrivere, som er den rimeligste løsningen ved begrensede utskriftsmengder. Men alle blekkpatroner er ikke like i forhold til miljøet, og det kan lønne seg å ta en titt på gjenbrukte blekkpatroner.

Det finnes et utvalg av slike både i fysiske butikker og på nett – kjøp blekkpatroner på nett så sparer du i tillegg miljøet for en biltur til butikken.

I utgangspunktet er gjenbrukte blekkpatroner helt enkelt blekkpatroner som er fylt opp med nytt blekk. Det betyr at selve patronen, inkludert eventuelle chip og selve dysene som skriver ut, er den samme som på en original patron. Disse patronene er likevel ofte betydelig rimeligere enn originale patroner.

Det kan fremstå som lite intuitivt, selve patronen kan ikke koste spesielt mye penger å lage? Forklaringen er å finne i skriverprodusentenes forretningsmodell, der selve skriveren er subsidiert og blekket tilsvarende høyere priset.

Ved å kjøpe gjenbrukte patroner er det altså mulig å både spare litt penger og hjelpe miljøet. Patronene får et nytt liv og kan bidra med mange hundre utskrifter istedenfor å bare kastes.
© 2016 - 2023, Norskwebhosting.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart - Link bytte