Norsk Webhosting
Norskwebhosting.no
NORSKE WEBHOTELL

Annonse
Norskwebhosting.no - Artikkel
Hostinger
Det du trenger av verktøy for å bygge din egen server
I 2022 er det for så vidt ikke nødvendig å bygge verken din egen stasjonære datamaskin eller webserver, med tanke på at nesten alt er mulig å løse med skytjenester og mer eller mindre tynne klienter.

Derfor dreier seg det å bygge en egen server kanskje mest om å ha et eget lite hobbyprosjekt. Du kan bygge et stort serverrack, men kanskje er en liten Raspberry Pi-server et morsomt første trinn?

Skikkelig gode skrutrekkere og måleverktøy
I utgangspunktet kommer du faktisk ganske langt med noen skikkelig gode skru- eller bitstrekkere, kombinert med effektive og nøyaktige måleverktøy. Ingenting er mer irriterende enn å prøve å sette på plass det siste utvidelseskortet eller komponenten, for å så oppdage at det mangler én millimeter.

Et verktøy som en skyvelære kan være ekstremt praktisk. Akkurat denne typen måleverktøy lar deg måle med millimeterpresisjon, også på steder som kan være vanskelig å komme til. Du kan dessuten måle inne i for eksempel rør – optimalt hvis du er usikker på for eksempel rørdimensjonen ved montering av vannkjøling.

Loddebolt og 3D-printer – for viderekommende
I noen tilfeller er det ikke nok å bare skru sammen ferdige deler. Da kan det være smart med både loddebolt og 3D-printer, slik at du kan fikse både små og store prosjekter. Det er selvfølgelig viktig å holde seg til ting du mestrer, særlig når det gjelder strømforsyning og sterkstrøm.

Kanskje vil du prøve å lodde når du skal skifte ut en komponent i retroprosjektet? Eller planlegger du å lage en helt spesiell brakett eller kabinett til en skreddersydd liten server? Da kan det være veldig greit med kombinasjonen loddebolt og 3D-printer.

En enkel loddebolt er svært rimelig, og det finnes dessuten mange relativt fornuftige alternativer når det gjelder 3D-printere. Med slike verktøy kan du virkelig skape noe helt unikt, og lage en egen hobbyserver som definitivt ikke ligner på noe annet.
© 2016 - 2023, Norskwebhosting.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart - Link bytte